İmplant Cerrahisi


Özellikle basit implant dediğimiz tedavide olduğu gibi diş eksikliklerinin giderilmesi ve dişlere daha estetik görünümünün kazandırılmasında kullanılan yöntemlerden biri olarak İmplant Cerrahi işlemleri yapılmaktadır.

Basit implant dişler ile İmplant cerrahi işlemleri arasında bir takım farklar bulunmaktadır.

Basit implant 15 dakika içinde takılırken İmplant Cerrahi ameliyatlarında kemik yoğunluğunun ayrıca miktarının uygun olmadığı durumlarda kemik grefti işlemi uygulanarak bölgenin kemikleşmesi beklenmektedir.

Son olarak ise;  Implant cerrahisi 2 – 3 ay sonra protez safhasına geçilerek devam edilmektedir.

İmplant Cerrahi Uygulaması Nasıl Yapılır?

İmplant cerrahisi, öncelikle olarak hastanın kemik yoğunluğunun ve diş yapısının incelenmesinin ardından başlamaktadır. Bu işlemler uygun olması durumunda işlemler başlamaktadır.

Kemik yoğunluğu ve miktarının uygun olmadığı durumlarda ise kemik grefti uygulanarak bölgenin kemikleşmesi beklenmeye başlar.

Daha sonrasında kemikleşmenin gerçekleşmesinin ardından implant diş yerleştirme işlemine geçilir.

Implant diş yapım işlemi ve protez işlemine geçilmesi için implantın çene kemiğine iyi bir şekilde kaynaması gereklidir.

3 aylık bir süre içerisinde implant ve çene kemiği bütünleştikten sonra, dişler hazırlanmaya başlanır.

Uzmanlarımız tarafından özel olarak ağız içinden alınan ölçülerle diğer dişlere uyumlu bir renk seçilerek diş protezleri hazırlanır.

Son şeklini alan implant dişler, yapıştırılarak ağız içine yerleştirilir. Dental implant cerrahisi, hastaların kemik yapısına dikkat edilmesi ölçüsünde gerçekleştirilir.

İmplant Cerrahi Tedavisinin Avantajları

İmplant Cerrahi uygulaması, kişinin kaybettiği dişlerini geri kazandırması ile birlikte yeni dişlerin fonksiyonlu ve estetik görünümlü olmasını da sağlar. Hastanın var olan diş dokusuyla uyumlu ve yıllarca kullanılır nitelikte olan implantlar:

Ağızdaki varlıklarının hissedilmemesi yönünden rahatlık sağlarlar.

Eksik dişler telafi edilirken, sağlam olan komşu dişlerin kesilmesi gerekmez.

Birebir gerçek diş gibi görünür ve hissettirir.

Eksiksiz ve güçlü çiğneme fonksiyonu sağlar.

Ağızda sabit olacağı için protezlerden daha rahattırlar.

Implant, kuron ve köprü protezlerin desteklenmesini de sağlar.

Kemiklere tutuculuğunu tekrar kazandırmış olur.

Gerçek dişler gibi çiğneme yapabilmenizi sağlar.

İmplant Cerrahi tedavisi, özellikle uzun yıllardır diş eksikliği sorunu yaşayan ve protezlerden rahatsız olan hastaların sorunlarını ortadan kaldırmıştır. Implant ameliyatı uzman doktorlarla kişinin dişlerine olması gereken fonksiyonu kazandırmaktadır.

İmplant Cerrahi Tedavisinin Dezavantajları

İmplant Cerrahi diş yapımı ve ameliyatı, diş eksiklerini gidermenin en hızlı ve avantajlı yoludur. Dezavantajı olmayacağını rahatlıkla söyleyebileceğimiz implant tedavisi sırasında hastaların sağlık durumları belirleyici olacaktır. Şeker hastaları, kalp ve tansiyon hastaları için yapılacak uygulamaların başarı oranı düşüktür. Ayrıca implant ameliyatı sırasında ve sonrasında travma, implant çevresinde enfeksiyon implantın kemiğe uyumunu düşürecektir ve başarı şansını etkileyecektir.

Uygulanan implant diş kalitesi, hastanın kemik miktarı ve kalitesi, hastanın ağız bakımı ve implantın üzerine uygun protez yapılıp yapılmaması da dezavantaj yaratacak durumları ortaya çıkarabilir. İmplant cerrahi tedavisi işlemleriniz için Özel Gerede Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği uzman ekibinden randevu almayı unutmayın.